Loading...
FAQ
Mikrocement i cijena izvođenja

Prvo pitanje vezano uz mikrocement je cijena po m2. Svaki projekt je različit, čime se naravno razlikuje i cijena izvođenja. Ono što možemo reći je da je cijena okvirno jednaka kao da ste se odlučili za ugradnju neke prosječne pločice.

Što je mikrocement?

Spoj polimera i najfinije obrađenog cementa. Vrlo otporni mineralni materijal, razvijen na osnovi probranih vrsta cementa, finog pijeska, smola, dodataka te prirodnih pigmenata boja.

Može li se mikrocement ugraditi preko pločica?

Microcement se, uz pravilnu pripremu, nanosi direktno na postojeće pločice. S obzirom na njegovu ukupnu debljinu od 2-7 mm, ne morate brinuti o mogućnosti zatvaranja vrata nakon obnove Vaših podova.

Kako održavati mikrocement?

Dekorativni podovi, odnosno microcement, čiste se uobičajenim sredstvima za čišćenje. Najbolje je podove čistiti s blagom otopinom običnog deterdženta s vodom.

Mikrocement i podno grijanje?

U slučaju ugradnje ovakve vrste podova, preporuka je da podno grijanje radi dva tjedna prije ugradnje. Na taj način izazvati će se pojava eventualnih pukotina koje se lako mogu sanirati prije ugradnje mikrocementnog poda.

Topli ili hladni mikrocementni podovi?

Microcementni (microtopping) podovi spadaju u skupinu toplih podova kao što je parket.

Zašto je nepostojanost fuga bitna kod podova?

Sve te linije, fuge, sijeku pod čime prostor vizualno čine manjim. Uz to, naravno, tu su i prednosti lakog održavanja podova bez fuga.

Razlika između epoxy i mikrocementnog poda?

Epoksidi su izuzetno tvrdi, pa samim time i otporni na pritisak i opterećenje. Međutim, zbog svoje krutosti, podložni su grebanju. Poliuretani, koji se koriste kao završni premaz prilikom izvedbe mikrocementnih podova, nasuprot tome, su mekši i elastičniji, pa samim time i otporniji na grebanje, a i lakše podnose pojavu manjih pukotina u podlozi. Česta je situacija kombiniranja epoxy podova i tankih PU premaza da bi se dobila bolja otpornost. 

Kako odabrati izvođača?

Najjeftiniji, a najbolji, ne idu zajedno. Mi smo realni, kao i naše cijene. Kod izbora izvođača jednako su bitni kvaliteta materijala i stručnost izvođenja budući da mikrocement zahtjeva oboje.

 

O čemu ovisi dugotrajnost mikrocementnog poda?

O pravilnom odabiru te pravilnoj ugradnji, što znači da je najvažnija kvaliteta materijala te stručnost i sposobnost izvođača.

Ako bih želio uštedjeti s obzirom da imam puno kvadrata, na čemu da štedim?

Najviše se uštedi kada se u startu sve napravi kako treba. Problem nastaje kada u procesu upotrebe morate prekinuti sa svojom djelatnošću ili boravkom u domu da biste sanirali podove. Podovi su dio objekta sa najvećom upotrebom pa nisu pozicija koja trpi uštede. Međutim, ukoliko im u startu pružite odgovarajuću i pravilnu ugradnju, možete uštedjeti tako što ćete ih duže koristiti.

Go to Top