DEKORATIVNE TEHNIKE

dekorativne tehnike

Dekorativne tehnike

Dekorativne tehnike pri uređenju interijera, a i eksterijera, postale su nezaobilazan detalj. Za razliku od klasičnih načina uređenja pojedinih zidova, dekorativnom tehnikom “oživimo” zidove te je svaki od njih jedinstven, unikatan, budući da nije moguće dva puta ponoviti isti pokret rukom. Više o jedinstvenim tehnikama i dekorativnim zidovima koje izvodimo pogledajte u nastavku:


SAHARA ARGENTO

Dekorativna tehnika sa efektom srebrnog pijeska.


SAHARA ORO

Dekorativna tehnika sa efektom zlatnog pijeska.


SAHARA OASI

Dekorativna tehnika sa efektom pijeska s dvije različite boje koje se nanose istovremeno.

PERSIA

Dekorativna tehnika sa efektom baršuna.


RUST PAINT

Dekorativna tehnika sa efektom hrđe, zrnaste teksture.


STELLA

Dekorativna tehnika sa super sjajnim šljokicama.


PANTHER

Dekorativna tehnika bazirana na pahuljicama različitih boja nanošenih istovremeno, za moderna okruženja.


TRAVERTINO

Dekorativna tehnika sa efektom talijanskog Travertin mramora.


VENETIAN PLASTER

Dekorativna tehnika za originalno sjajni venecijanski efekt.


SP CRAQUELEE

Dekorativna tehnika za craquelee efekt.


OXYDA MICROCEMENT

dekorativne tehnike

SAHARA PREMIUM ARGENTO

Dekorativna tehnika “Sahara” nosi bezvremensku ljepotu. Savršeno se uklapa u svaki interijer te je stoga uvijek dobar odabir. Uz našu bogatu paletu tonova, jednostavno je odabrati onaj pravi. Dekorativne tehnike ožive zidove.

SAHARA PREMIUM ORO

Na tržištu postoje mnoge alternative ove dekorativne tehnike. Većina dostupnih materijala dekorativnih tehnika spada u hobi materijale te se kvalitetom razlikuje od profesionalnih materijala koje mi koristimo. Često nam klijenti znaju spomenuti kako su se susretali sa dekorativnom tehnikom čiji je pijesak opadao. Sa našom Saharom to nije slučaj budući da, osim pijeska, u sadrži granule dobivene staklom čime je prianjanje čvršće, a tehnika dugovječna.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

SAHARA OASI

Inspirirana morem i valovima nastala je dekorativna tehnika “Sahara Oasi”. Izvodimo je u kombinaciji dviju boja koje se nanose istovremeno.

Zanimljiva priča sa našeg prvog posjeta Rivedil Italiji, kada smo odsjeli u hotelu kojega su uređivali. Naime, zidovi u hotelskim sobama bili su uređeni dekorativnom tehnikom “Sahara” u bijeloj boji. Mislili smo kako je hotel upravo završen, no bio je uređivan prije 9 godina. Zidovi su bili kao prvog dana. Godinama radeći sa Rivedil proizvodima shvatili smo kakav materijal imamo u rukama, proizvod svjetski poznate kvalitete.

PERSIA

Persia je bila naša ljubav na prvi pogled. Dekorativna tehnika koja podsjeća na baršun definitivno je jedna od najelegantnijih tehnika. Savršen je odabir za svaku spavaću sobu, a u posljednje vrijeme često ju izvodimo u kupaonicama u kombinaciji sa microcementom. Naša izvedba Persie je svakako jedinstvena. Rekli bismo da imamo “ono nešto”. Svaki zid, svaku tehniku, izvodimo sa ljubavlju prema svome poslu i to je vidljivo u našim rezultatima.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

RUST PAINT

Dekorativna tehnika sa efektom hrđe nosi naziv “Rust Paint”. Budući da je teksturalna, doima se potpuno realno. Savršena dekorativna tehnika za industrijski stil uređenja. Rust Paint pripada skupini otporne dekorativne tehnike te podnosi mokro čišćenje.

STELLA

Sa ponosom možemo reći kako imamo najsjajnije šljokice na tržištu. Polvere di Stelle je dekorativna boja sa šljokicama, no ona je puno više od boje. Boja i šljokice napravljeni su tako da se glitter, budući da je lakši od boje, nivelira na površinu. Inspirirana snijegom koji se presijava na suncu, dolazi u bijeloj boji. No toniramo je po Vašoj želji i odabiru iz naših kataloga.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

PANTHER

Često kažemo kako je ova dekorativna tehnika samo za odvažne. Panther svakako bira interijer u koji će se uklopiti. Više voli moderna okruženja i takav dizajn interijera. Ili jednostavno Vi morate voljeti njega. Tehnika sa pahuljicama, nanosi se u kombinaciji dviju boja istovremeno. Odlično izgleda kao zamjena za sliku, odnosno čitav zid pretvara u umjetninu. Dekorativne tehnike u kvalitetnoj izvedbi su izuzetno dugovječne te ih dugi niz godina ne treba obnavljati.

TRAVERTINO

Dekorativna tehnika “Travertino”, kao što joj i naziv kaže, je tehnika sa efektom talijanskog Travertin mramora. Koristimo ju kako u interijerima, tako i u eksterijerima budući da je uz pravilnu zaštitu u potpunosti vodonepropusna. Savršeno se uklapa u objekte uz obalu u vidu efekta kamenih fasada, dekorativnih zidova interijera ili npr. uređenja ograda. Nama osobno jedna od dražih tehnika te čini velik dio naših dekorativnih zidova poslovnog prostora.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

VENETIAN PLASTER

Venetian plaster je dekorativna tehnika sa originalnim sjajnim venecijanskim efektom. Na našem tržištu nosi još nazive marmorino, veneciano, spatulatto i mnoge druge. Najotmjenija je među dekorativnim tehnikama. Čak bismo rekli kraljica dekorativnih tehnika. Idealna je za stropove. Naša izvedba te tehnike pomalo se razlikuje od ostalih. Iskustvom smo razvili dosta trikova te su naši zidovi i stropovi u ovoj tehnici doslovno poput stakla. Vizualno poveća prostor te ga učini zaista posebnim.

CRAQUELEE

Kao boja ili kao dekorativna žbuka, tehnika koja ima efekt uspucale zemlje. Craquelee je osobno izum RIVEDIL Italije, proizvođača Rivedil materijala. Dugi niz godina je proizvod bio patentiran. Nakon što su ga “pustili u svijet” drugi proizvođači dekorativnih materijala trude se kopirati materijal. No znate, original je samo jedan.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

Održavanje dekorativne tehnike

Neke dekorativne tehnike su same po sebi vodootporne, kao što je to naša “Sahara Alluminio” koju izvodimo i u kupaonicama. Takve zidove jednostavno održavate kao da se radi o bilo kojoj drugoj perivoj boji. Ukoliko dekorativna tehnika koju izaberete nije periva sama po sebi, možemo ju dodatno zaštiti našim posebnim premazima.

Dekorativne tehnike u spavaćoj sobi

Za razliku od ostlih mogućnosti uređenja zidova, dekorativne tehnike ožive zidove. U različito doba dana, sa različitim padom svjetlosti na zid, Vaša tehnika daje drugačiji efekt. Jednostavno Vas natjera da se zaljubite u nju kada god je pogledate. Naše dekorativne tehnike bude sreću u ljudima, kako u našim klijentima, tako i u nama samima.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

Dekorativne tehnike u kupaonici

Dekorativne tehnike u kupaonicama uvijek su zanimljiv detalj. Kao što smo već spomenuli, i ako dekorativna tehnika koja je Vaš odabir sama po sebi nije periva, dodatno ćemo ju zaštiti čime će to postati. Prilikom našeg dolaska u objekt koji biste željeli da uredimo, svakako ćemo Vam iskreno reći koju dekorativnu tehniku bismo uvijek preporučili za područje kupaonice, a koja i nije najbolji odabir te zašto je to tako.

Dekorativne tehnike u kuhinji

U posljednje vrijeme, dosta projekata na kojima radimo, traži alternativu za materijale koji se koriste od pamtivijeka u području zidne obloge između kuhinjskih elemenata. S obzirom na svoju popularnost i kvalitetu, najčešći odabir naših klijenata je microcement

Upravo mikrocement je i naša preporuka za to područje, no isto tako su i neke dekorativne tehnike.

dekorativne tehnike
dekorativne tehnike

Dekorativne tehnike i stropovi

Sve dekorativne tehnike mogu se izvesti i na stropovima. No, tehnika stvorena za stropove svakako je Venetian plaster. Ili kako ga neki nazivaju marmorino, spatulatto i sl.

Možda ste se u životu negdje susreli s tom tehnikom i nije Vas baš oduševila. Kod izvođenja ove tehnike izuzetno su bitni svi čimbenici koji mogu biti vezani uz isto: kvaliteta materijala, stručnost izvođača, kvalitetan alat za izvođenje. Ukoliko samo jedno od toga nije ispunjeno – nažalost ova veličanstvena tehnika gubi svoju čaroliju.

Prostoru daje novu dimenziju. Efekt stakla, i mramora ujedno, no ovisi o tehnici koju želite da radimo, u kombinaciji više boja ili jednobojni, ova tehnika je među našim favoritima.

Ostale dekorativne tehnike koje savršeno izgledaju i na stropovima su Persia, Stella, Travertino. No sve to je samo ono što mi vidimo i što mislimo. Vi ćete biti ti koji će odabrati tehniku izvođenja.

Dekorativne tehnike i microcement

Kada je riječ o ovoj moćnoj kombinaciji, najčešće tu nastaju divne kupaonice ili kuhinje. Dekorativne tehnike kao ukras microcementu oduševiti će svakoga.

U našem portfoliu možete vidjeti kako smo nedavno, za obitelj iz Zagreba, uredili dvije kupaonice, od kojih je u jednoj “walk in” tuš. U našu predivnu dekorativnu tehniku “Persia” u kombinaciji a microcementom obukli smo zidove i podove tuša.

Microcement u kupaonici
dekorativne tehnike

Dekorativne tehnike cijena

Odgovor na pitanje kolika je cijena izvođenja dekorativne tehnike ovisi upravo o odabiru dekorativne tehnike. Kako bismo Vam mogli dati konkretnu ponudu, potrebna nam je informacija o dekorativnoj tehnici koju biste željeli te o kvadraturi zida.

Komunikacija sa našim klijentima nam je izuzetno bitna stoga se osjećajte slobodni poslati nam Vaš upit te pitati sve što Vas zanima.

Za sva dodatna pitanja, osjećajte se slobodni poslati nam Vaš upit. Rado ćemo Vam odgovoriti sa svim potrebnim informacijama. Ili ugovorite neobvezujući sastanak kako bismo sve definirali na licu mjesta.