KAKO NANJETI MICROCEMENT NA STARE PLOČICE – KORAK PO KORAK

Microcement je najbolji dekorativni premaz za sanaciju starih pločica jer je visokoprionjiv materijal, a prije svega jer omogućuje brzo i bez dodatnih građevinskih radova renoviranje i oblaganje pločica.

Ovu dodanu vrijednost ne nude sve obloge na tržištu i potaknula je korištenje gletanog microcementa na pločicama u kupaonicama i kuhinji. Jedno od najtraženijih dekorativnih rješenja posljednjih godina kako kod privatnika tako i kod profesionalaca iz dekoraterskih i građevinskih tvrtki.

U ovom ćemo članku raspravljati o glavnim prednostima korištenja microcementa kao kontinuiranog premaza za renoviranje pločica kao i o najvažnijim savjetima za uspješno nanošenje gletanog betona na pločice.

microcement u kuhinji

Izvor: Rivedil Croatia – microcement preko postojećih podnih i zidnih pločica

PREDNOSTI NANOŠENJA MICROCEMENTA NA PLOČICE

1. MICROCEMENT SE MOŽE NANOSITI NA POSTOJEĆE PLOČICE BEZ VELIKIH GRAĐEVINSKIH RADOVA
Glavna prednost microcementa je njegova izvrsna prionjivost i kompatibilnost sa svim vrstama materijala, uključujući i pločice, što je tema kojom se danas bavimo. Na taj se način microcement nanosi izravno na pločice bez potrebe za uklanjanjem.

To znači da nije potrebno izvoditi radove na uklanjanju pločica, a kako nema potrebe za uklanjanjem šute, ne stvara se otpad, čime se štedi vrijeme i neugodnosti, kako za vlasnika kuće ili prostora tako i za susjede .

2. MICROCEMENT PREKO PLOČICA MODERNIZIRA PROSTOR
Nanošenje microcementa na stare pločice također modernizira i brzo transformira prostore, potpuno mijenjajući dizajn prostorija. Moguće je više završnih obrada zahvaljujući širokom rasponu dostupnih microcementnih tekstura, lakova i boja, a i naše spospbnosti izvođenja i “oka za lijepo”.

3. VODOOTPORNOST I PROTUKLIZNOST MICROCEMENTA NA PLOČICAMA
Neke vrste microcemenata najnovije generacije i same pružaju protuklizne završne obloge koje su vrlo korisne, osobito kada se gletani microcement koristi za renoviranje podnih pločica u kupaonici ili podnim pločicama u kuhinji. O njima Vam nećemo ništa reći, za sada, budući da je to novi Rivedil microcement i još uvijek je “tajna” (saznati ćete uskoro sve o njemu). No, kod klasičnih microcemenata potrebno je staviti lak kako bi on postao vodootporan. Ukoliko klijent odabere završni mat premaz, tada je taj pod i protuklizan (svakako to je premaz koji uvijek preporučamo). Svakako, možete biti 100% uvjereni da je ova vrsta podova i zidova u potpunosti otporna na vodu i vlagu budući da je to najčešće pitanja koje dobijamo kada naz zovete vezano uz izvođenje. Sama naša izvedba microcementa u bazenima Vam može dati jasan odgovor na to pitanje.

MICROCEMENT JE SAVRŠEN ZA NANOŠENJE PREKO POSTOJEĆIH PLOČICA

Kao što ste vidjeli, prednosti nanošenja microcementa na pločice čine ovaj kontinuirani premaz idealnim za oblaganje kupaonskih i kuhinjskih pločica. Osim ovih kvaliteta, dekorativni gletani microcement je jednostavan za održavanje i čišćenje.

U nastavku vam prikazujemo prije i poslije nekih naših radova u kojima je microcement nanošen na stare pločice.

PRIJE

Izvor: Rivedil Croatia - Microcement preko postojećih pločica

MICROCEMENT U KUPAONICI

POSLIJE

Izvor: Rivedil Croatia - Microcement preko postojećih pločica

Microcement u kupaonici

Microcement u kupaonici

Izvor: Rivedil Croatia - microcement preko postojećih pločica

SANIRANJE STARIH PLOČICA MICROCEMENTOM – SAVJETI
Za nanošenje microcementa na pločice bitno je imati stručnog i kvalificiranog izvođača koji dobro radi svoj posao. Jedino tako nećete morati žaliti za nekim od najčešćih problema koji su posljedica grešaka u nanošenju microcementa.

SAVJETI I PREPORUKE ZA NANOŠENJE MICROCEMENTA PREKO POSTOJEĆIH PLOČICA

1. Poštujte vrijeme sušenja

Vrlo je važno poštivati ​​vrijeme sušenja kod premazivanja pločica microcementom. Ako se upute i vremena sušenja navedena u tehničkim listovima ne poštuju striktno, vlaga će ostati zarobljena između slojeva i stoga će obilježiti spojeve pločica.

Ovim savjetom izbjeći ćete najčešći kvar pri nanošenju microcementa na pločice.

2. Ostavite 24 sata da se osuši prije nanošenja drugog sloja microcementa

Druga preporuka je da se između prvog i drugog sloja microcementne baze ostavi 24-satno sušenje.

Proces koji ne rade svi jer nije obavezan, ali kojim profesionalac osigurava da je mnogo manja šansa da se greškom obilježe fuge u nanošenju microcementa na pločice.

3. Prije nanošenja drugog sloja microcementa premažite pločice temeljnim premazom

Također preporučamo da se 24 sata nakon nanošenja prvog sloja microcementa, što je više nego dovoljno da se dobro osuši, microcement koji pokriva pločice ponovno premazati primerom.

Ovaj savjet pomoći će ujednačavanju razine upijanja sljedećih slojeva nanošenja microcementa na pločice. Jednakost koja drastično smanjuje vizualne tragove zglobova s ​​različitim točkama upijanja.